خرید اشتراک سالیانه انجمن

برگشت   Fars-GSM by Booali » برنامه نویسی - Programming » برنامه نویسی برای میکرو کنترلرهای - AVR - ARM - 8051 - PLC - DSP

جدیدترین مباحث انجمنها

پاسخ

امکانات
قدیمی ۸ اسفند ۱۳۸۷, ۲۱:۵۰   #1
M-taheri

آواتار M-taheri

موقعیت: The land of Cyrus the Great
اخطارها: 6
0 اخطار در 0 ارسال
6,564 تشکر در 1,473 ارسال
پیشفرض میکروکنترل Avr چیست

با سلام.
در این بخش قصد داریم اطلاعاتی در مورد میکروکنترلرها در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم.
در ضمن از عزیزانی که در این زمینه فعالیت میکنند و اطلاعاتی دارند خواهشمندیم ما را یاری نمایند.

آخرین ویرایش توسط M-taheri در تاریخ ۹ اسفند ۱۳۸۷ انجام شده است
M-taheri آنلاین است   پاسخ با نقل قول
9 کاربر زیر از M-taheri بخاطر این ارسال مفید تشکر نموده اند
Hamed Choopani (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), Hamzeh Aref (۹ اسفند ۱۳۸۷), iranhamrah1 (۹ اسفند ۱۳۸۷), masih455 (۹ اسفند ۱۳۸۷), mojtaba232 (۱۵ بهمن ۱۳۸۹), morteza914 (۶ مرداد ۱۳۸۸), patiot (۸ اسفند ۱۳۸۷), موبایل بوعلی (۹ اسفند ۱۳۸۷), حسن گودرزی (۹ اسفند ۱۳۸۷)
قدیمی ۸ اسفند ۱۳۸۷, ۲۲:۴۵   #2
patiot

آواتار patiot

موقعیت: تهران
اخطارها: 1
0 اخطار در 0 ارسال
911 تشکر در 295 ارسال
پیشفرض

واقعا موضوع جالب و شیرین و کاربردی هست
patiot آفلاین است   پاسخ با نقل قول
کاربران زیر از این ارسال مفید patiot قدردانی نموده اند
M-taheri (۹ اسفند ۱۳۸۷)
قدیمی ۹ اسفند ۱۳۸۷, ۱۷:۱۸   #3
M-taheri

آواتار M-taheri

0 اخطار در 0 ارسال
پیشفرض

میکروکنترلر چیست؟(میکرو کنترلر به زبان ساده برای بچه ها!):
و چرا ما از میکرو کنترلر استفاده می کنیم

اول الکتریسیته نبود، یعنی بود ولی آدم نمی دیدش! گاهی وقتا رعد و برق رو تو آسمون می دید ولی نمی دونست چیه! بعد که فهمید کهربا کاه رو جذب می کنه بازم نمی دونست چرا ولی فلاسفه یونان باستان می گفتند کهربا روح داره که می تونه چیزی رو حرکت بده! خب بیچاره ها حق هم داشتند شاید اگه ماکسول هم اون موقع زندگی می کرد همین حرف رو میزد! بعد که یه دو سه هزار سالی گذشت تا یه بابایی به اسم گیلبرت اومد گفت نه بابا این به خاطر اینه که کهربا در اثر اصطکاک با بعضی از مواد می تونه باردار بشه و خرده کاه رو جذب کنن. تا اینجا هیچ خبری از بار متحرک نبود و فقط بار ساکن مورد توجه بود تا اینکه تو اوائل قرن هجدهم بنجامین فرانکلین گفت الکتریسیته می تونه جاری بشه و در اینجا بود که مدار الکتریکی متولد شد چون ذره ی باردار فقط تو مسیر بسته می تونه دور بزنه.
حدود صد سال بعد در سال 1831 مایکل فارادی تئوری تولید جریان الکتریکی بوسیله ی تغییر میدان مغناطیسی رو ارائه کرد و چند سال بعد ژنراتورها ساخته شدند. از همین جا بود که بشر تصمیم گرفت الکترون ها رو به شکلهای مختلف تو مسیرهای مختلف (مدار) به گردش دربیاره و همش تقصیر فارادی بود !

تا اینجا هم تا پنجاه شصت سال همه چیز به خوبی و خوشی! پیش می رفت ولی در اواخر صده ی نوزدهم بود که یک روز آقای ادیسون لامپ خلا رو کشف کردند و دانش الکترونیک متولد شد. این اختراع مفید به سرعت منجر به ساخت تقویت کننده و فرستنده های رادیویی شد. بازهم تا چهل پنجاه سال مهندسان الکترونیک سرشون به لامپ های خلا گرم بود و برای خودشون با این لامپ ها انواع و اقسام مدارات آنالوگ و دیجیتال از آمپلی فایر صوتی گرفته تا ماشین حساب های بزرگ و کامپیوتر رو ساخته بودند. اولین کامپیوترشون انیاک (ENIAC) بود با 30.000 تا لامپ و به اندازه یک ساختمان چند طبقه که قدرتش از ماشین حساب های جیبی شما هم کمتر بود!

این دفعه یه اتفاقی افتاد که تقصیر آزمایشگاه های بل بود که نیمه هادی ها رو به جون هم انداخت و ترانزیستور و دیود و ترایاک و انواع المان های غیرخطی با تولد اولین المان فیزیک حالت جامد (ترانزیستور) اختراع شدند و دنیا برای مهندسان الکترونیک گلستان شد.
لامپ های داغ، شکننده، گران، پرمصرف، حجیم و کم انعطاف جاشون رو به یک سوگلی سه پایه دادند که نه تنها داغ نمی شد و نمی شکست، خیلی کم مصرف و جمع و جور بود. تولد این جانور سه پا اولین انقلاب الکترونیک لقب گرفت ولی انقلاب اول زیاد دوام نداشت چون 10-15 سال بعد از اون دومین انقلاب که اختراع مدار مجتمع (IC) بود صورت گرفت. مدارهایی که قبلا یک بار با لامپ طراحی شده بودند و یک بار با ترانزیستور باز طراحی شدند این بار روی یک تراشه ی سیلیکونی به صورت یک بسته بندی وارد بازار شدند.

توضیحی برای جمله ی آخر:
همه ی مدارهایی که با عناصر گسسته ساخته شده بودند بعد از اختراع IC به صورت مجتمع ساخته نشدند چون اولا سیستم های کاربردی آنقدر متنوعند که امکان تولید همه ی آن ها به صورت Package وجود ندارد و ثانیا گاهی ما نیاز به مداری داریم که فقط برای خودمان قابل استفاده است و بنابراین تا حد امکان مدارات مجتمع با کاربرد چند منظوره و به عنوان المان های اساسی تولید شدند و از آن ها در طراحی سیستم های مورد نیاز استفاده شد.

یه روز یه بابایی اومد گفت حالا که من برای طراحی یک سیستم باید از این همه المان استفاده کنم چقدر خوب می شد اگه یه المان داشتم که این سیستم رو توش جا می دادم!
خب با اینکه المان ها خیلی هاشون به صورت مجتمع و بسته تولید شده بودند ولی بازم این بابا حق داشت!! خب یه وقت می خواست یه مدار کنترلی طراحی کنه باید از چند ده جین المان استفاده می کرد. پس یه بابای دیگه حرفشو گوش کرد و یه المان براش ساخت که باهاش هرکاری که می خواست می تونست بکنه. اسم اون المان میکروکنترلر بود.

ولی میکروکنترلر خام بود باید بهش می گفت که ازش چی می خواد. این کار رو برنامه نویسی برای میکروکنترلر انجام داد و به این ترتیب بود که این المان انقدر محبوب شد که هنوز چیزی جانشین اش نشده و همچنان بعد از حل بسیاری از مسائل به دنبال مسائلی برای حل می گردد ...

با تشکر از دوست خوبم rayaneh
منبع : microrayaneh.com

آخرین ویرایش توسط M-taheri در تاریخ ۹ اسفند ۱۳۸۷ انجام شده است
M-taheri آنلاین است   پاسخ با نقل قول
8 کاربر زیر از M-taheri بخاطر این ارسال مفید تشکر نموده اند
.:: Sepid Gsm ::. (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), imsi (۲۶ مرداد ۱۳۸۸), masih455 (۹ اسفند ۱۳۸۷), mohammadhadi (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), patiot (۹ اسفند ۱۳۸۷), robotop (۲۸ بهمن ۱۳۸۹), موبایل بوعلی (۹ اسفند ۱۳۸۷), حسن گودرزی (۱۰ اسفند ۱۳۸۷)
قدیمی ۹ اسفند ۱۳۸۷, ۱۷:۵۷   #4
alizadeh63

اخطارها: 0
0 اخطار در 0 ارسال
5 تشکر در 1 ارسال
پیشفرض

منم یه چیزهایی از میكروكنترلر میدونم.میخوام چند خطی ازش بنویسم.میكرو كترلر در اصل یك cpu ی از نوع ضعیف شده كامپیوتر است,میكروكنترلر mega16 كه از نوع avr است دارای 4 پورت 8 بیتی است .هر كدام از پورتها میتوانند ورودی یا خروجی تعریف شوند و فقط لازم است كه شخص طراح آنها را در نرم افزار خروجی یا ورودی تعریف كند.كه برای مثال ورودی میتواند یك كلید یا مجموعه كلیدها(صفحه كلید) باشد و خروجی میتواند lcd باشد و برنامه نویس برنامه ای بنویسد كه از صفحه كلید بخواند و در صفحه نمایش نشان دهد.بنابر این ما انواع پروژه هایی كه به ذهنمان میرسد را می توانیم با این تراشه عملی كنیم مثل یك دماسنج دیجیتال یا یك ماشین حساب دیجیتال یا ساعت دیجیتال تابلو روان و ... امروزه در اكثر سیستمهای الكترونیكی از میكرو كنترلر استفاده می شود.مثل ecu خودروها كه كار تنظیمات كار سیلندر ها و كنترل برق ماشین توسط همین مركز است كه cpu استفاده شده در این سیستم نیز میكرو كنترلر است .در یخچال های خانگی و ترازوهای دیجیتال و ... خلاصه هر چیز كه فكرشو بكنی.میشه انواع رم (mini.micro) رو بهش وصل كنی و اطلاعات ذخیره كنی یا بخونی.
alizadeh63 آفلاین است   پاسخ با نقل قول
5 کاربر زیر از alizadeh63 بخاطر این ارسال مفید تشکر نموده اند
imsi (۲۶ مرداد ۱۳۸۸), M-taheri (۹ اسفند ۱۳۸۷), mohammadhadi (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), patiot (۹ اسفند ۱۳۸۷), حسن گودرزی (۱۰ اسفند ۱۳۸۷)
قدیمی ۹ اسفند ۱۳۸۷, ۱۹:۵۵   #5
M-taheri

آواتار M-taheri

0 اخطار در 0 ارسال
پیشفرض

برای اینکه واژه میکروکنترلر بیشتر برای دوستان قابل فهم بشه باید بگم که تمام cpu هائی که شما توی گوشیهای موبایل میبینید نوعی میکروکنترلر هستند .

به عنوان مثال OMAP نوعی میکروکنترلر است که ساخت شرکت Texas Instrument میباشد.

این میکروکنترلر دارای قسمتهای زیر میباشد

Advanced 90 nanometer CMOS Technology

TMS320C55x DSP core subsystem

ARM926TEJ core subsystem

Security Acceleration in Hardware

Memory Traffic Controller (TC)

Application Subsystem

289-ball, 12 mm x 12 mm MicroStar BGA™ Package

که در مورد تمامی این بخشها اطلاعات کاملی در همین تاپیک در اختیار شما قرار خواهیم داد.

همچنین سعی میکنیم اطلاعاتی رو در مورد ساختار RAP3g و RAPIDO و همچنین پردازشگرهای سونی اریکسون - موتورولا-سامسونگ و... در اختیار شما قرار دهیم.

ساختارOMAP 1710

.:: Sepid Gsm ::. (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), ahmad reza (۱۸ مرداد ۱۳۸۹), hanifeh86 (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), imsi (۲۶ مرداد ۱۳۸۸), masih455 (۹ اسفند ۱۳۸۷), mehdi1978 (۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۹), mehrdad_Ashna (۱۸ مرداد ۱۳۸۹), mohammadhadi (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), patiot (۹ اسفند ۱۳۸۷), rez7am (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), shemroon (۱۱ اسفند ۱۳۸۷), موبایل بوعلی (۹ اسفند ۱۳۸۷), حسن گودرزی (۱۰ اسفند ۱۳۸۷)
قدیمی ۱۰ اسفند ۱۳۸۷, ۱۰:۴۶   #6
شهرام

آواتار شهرام

موقعیت: فیلد 208
0 اخطار در 0 ارسال
6,951 تشکر در 2,054 ارسال
پیشفرض

با تشکر--من هم تعدادی فایل pdfدر این زمینه آماده دارم ولی متاسفانه آپلود نمیتوانم بکنم -قسمت پیوستهایم فعال نیست
باید در یکی از اپلود سنترها ویا در سایت طوفان اپلودش بکنم

بنده هم روی این موضوع زیاد کار کرده ام
در باره فیوز بیتهایی که میشه از سد قفل آنها شکست و.........
ahmad reza (۱۸ مرداد ۱۳۸۹), imsi (۲۶ مرداد ۱۳۸۸), M-taheri (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), mehdi1978 (۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۹), patiot (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), shemroon (۱۱ اسفند ۱۳۸۷)
قدیمی ۱۰ اسفند ۱۳۸۷, ۲۰:۰۳   #7
M-taheri

آواتار M-taheri

0 اخطار در 0 ارسال
پیشفرض

کلمه میکروکنترلر:

این کلمه از دو کلمه 1- میکرو 2-کنترلر تشکیل شده

1-میکرو : میدانيد که این یک واحد یونانی است و برابر با 10 به توان منفی 6 متر است. یعنی یک ملیونیوم متر واحده خیلی کوچكي است .ولی واحدهای خیلی کوچیکتر از این هم داریم که در الکترونیک مورد استفاده قرار میگیرند .

2-کنترلر : که همه معنی و مفهوم آنرا ميدانيد . یعنی کنترل کننده به تعبیری یعنی "مغز " البته بدون تفکر فقط دستوراتی که به ان داده میشه به نحو احسن انجام میدهد.

تفاوت میکروکنترلر و میکروپروسسور

میکروکنترلر رو درواقع می توان یه کامپیوتر کوچولو در قالب یه چیپ برای کنترل وسایل الکترونیکی تلقی کرد.

تفاوت میکروکنترلر با میکروپروسسور در اینه که میکروکنترلر دارای یک Cpu ٫مقدار محدودی Ram ٬

Rom ٬ پورت های I/o و تایمر در درون خود می باشد در صورتی که میکروپروسسور فقط یه Cpu هست و شما

باید Ram, Rom ,... رو به صورت اجزای جانبی به اون متصل کنید (درست مثل Cpu کامپیوتر). برای همین

میکروکنترلرها تک منظوره ولی میکروپروسسورها همه منظوره هستند. با این تفاسیر میکروکنترلرها دارای

کارایی های خاص خودشون مثلا در ماشین لباسشویی٬ ماکروویو٬ تلفن و ربات هاو موبایلها - باکسها و ...

هستند یعنی جایی که استفاده از میکروپروسسور نه از نظر کارایی و نه از نظر اقتصادی عقلانیه!
.:: Sepid Gsm ::. (۱۰ اسفند ۱۳۸۷), ahmad reza (۱۸ مرداد ۱۳۸۹), arashlolos (۲ اسفند ۱۳۸۹), imsi (۲۶ مرداد ۱۳۸۸), shemroon (۱۱ اسفند ۱۳۸۷), حسن گودرزی (۱۱ اسفند ۱۳۸۷)
قدیمی ۲۳ مرداد ۱۳۸۸, ۱۷:۰۳   #8
sara9072

آواتار sara9072

0 اخطار در 0 ارسال
0 تشکر در 0 ارسال
پیشفرض

سلام
من برای پروژه آخر ترمم دارم یک ماشین حساب با microcontroller avr میسازم
مشکل من این هست که نمیتونم ماشین حسابم رو برنامه نویسی کنم یعنی ناواردم
ایا در بازار میشه microcontroller های از قبل برنامه ریزی شده رو پیدا کرد ؟
sara9072 آفلاین است   پاسخ با نقل قول
قدیمی ۲۴ مرداد ۱۳۸۸, ۰۹:۵۰   #9
حسن گودرزی

موقعیت: بروجرد
0 اخطار در 0 ارسال
3,190 تشکر در 559 ارسال
پیشفرض

نقل قول:
ارسالی توسط sara9072 مشاهده موضوع
سلام
من برای پروژه آخر ترمم دارم یک ماشین حساب با microcontroller avr میسازم
مشکل من این هست که نمیتونم ماشین حسابم رو برنامه نویسی کنم یعنی ناواردم
ایا در بازار میشه microcontroller های از قبل برنامه ریزی شده رو پیدا کرد ؟

سلام

دوست عزیز sara9072

ضمن خوش آمد گویی به شما

باید عرض کنم اینجا یک انجمن تخصصی تعمیرات موبایل میباشد .و برنامه نویسی avr به آن صوررت در دستور کار این انجمن نیست .
واما در مورد سوال شما:
ممکنه پیدا کنید.ولی بیشتر در شهرهای بزرگ.
من سعی میکنم برنامه ای در این موردطی امروز یا فردا آماده کنم و برای شما ارسال کنم.
حسن گودرزی آفلاین است   پاسخ با نقل قول
2 کاربر زیر از حسن گودرزی بخاطر این ارسال مفید تشکر نموده اند
imsi (۲۶ مرداد ۱۳۸۸), M-taheri (۲۴ مرداد ۱۳۸۸)
قدیمی ۲۶ مرداد ۱۳۸۸, ۱۷:۰۵   #10
حسن گودرزی

موقعیت: بروجرد
0 اخطار در 0 ارسال
3,190 تشکر در 559 ارسال
پیشفرض

اینم خدمت شما

[فقط کاربران رسمی: ]

حسن گودرزی آفلاین است   پاسخ با نقل قول
3 کاربر زیر از حسن گودرزی بخاطر این ارسال مفید تشکر نموده اند
ahmad reza (۱۸ مرداد ۱۳۸۹), arashlolos (۲ اسفند ۱۳۸۹), imsi (۲۶ مرداد ۱۳۸۸)
قدیمی ۲۶ مرداد ۱۳۸۸, ۱۸:۵۸   #11
radan

موقعیت: قزوین
0 اخطار در 0 ارسال
57 تشکر در 33 ارسال
پیشفرض

با سلام خدمت دوستان گلم
من این ترم پروژه ساخت روبات مسیریاب دارم

تا چند وقت دیگهف تموم میشه

document رو براتون مي زارم

اين روبات ساخته شده توسط ميكروي Atmega32 از خانواده ي Avr هستش

اگه سوالي باشه حاضرم، تجربه هاي 9 ماهم رو در اختيار دوستان بدم.
radan آفلاین است   پاسخ با نقل قول
5 کاربر زیر از radan بخاطر این ارسال مفید تشکر نموده اند
arashlolos (۲ اسفند ۱۳۸۹), M-taheri (۵ مهر ۱۳۸۸), mehdi1978 (۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۹), rez7am (۲۶ مرداد ۱۳۸۸), حسن گودرزی (۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۹)
قدیمی ۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۹, ۱۶:۱۱   #12
mehdi1978

0 اخطار در 0 ارسال
8 تشکر در 7 ارسال
پیشفرض

نقل قول:
ارسالی توسط radan مشاهده موضوع
با سلام خدمت دوستان گلم
من این ترم پروژه ساخت روبات مسیریاب دارم

تا چند وقت دیگهف تموم میشه

document رو براتون مي زارم

اين روبات ساخته شده توسط ميكروي Atmega32 از خانواده ي Avr هستش

اگه سوالي باشه حاضرم، تجربه هاي 9 ماهم رو در اختيار دوستان بدم.
دوست عزیز من بی صبرانه منتظر پستهای بعدی شما هستم.
mehdi1978 آفلاین است   پاسخ با نقل قول
کاربران زیر از این ارسال مفید mehdi1978 قدردانی نموده اند
arashlolos (۲ اسفند ۱۳۸۹)
قدیمی ۱۸ مرداد ۱۳۸۹, ۱۷:۵۸   #13
mehrdad_Ashna

0 اخطار در 0 ارسال
2 تشکر در 1 ارسال
پیشفرض

عزيزان ما خيلي وقته كه منتظريم
mehrdad_Ashna آفلاین است   پاسخ با نقل قول